FEEDING

I Filippinerna är tusentals barn undernärda. Många familjer lever endast på en mycket liten inkomst och det är svårt att få den att räcka till. Den billigaste födan här är ris vilket leder till att det ofta är huvudfödan. Barnen får därför inte i sig tillräckligt med näringsämnen vilket påverkar deras hälsa negativt.

 

 

 

 

 

Varje dag bedriver vi matutdelning på skolor och i byn där vi har vår farm. De som får ta del av maten är undernärda barn från de fattigare familjerna som inte har råd att ta med mat till skollunchen hemifrån. Vi använder lokala råvaror som är rika på vitaminer och näring.

 

Varje lördag har vi matutdelning i byar som ligger lite längre bort där vi sett att behovet är stort. I samband med dessa utdelningar har vi en samling där vi läser för barnen om Gud och vi passar samtidigt på att ha ett bibelstudie för föräldrarna medan barnen är sysselsatta.

 

VÅRT MÅL

Vårt mål är inte bara att mätta en mage för stunden.

Vi lägger stor vikt vid att informera föräldrarna om hur de på billigt och enkelt sätt kan ge sina barn näringsrik mat.

Detta har blivit ett delprojekt i sig s själv som vi valt att kalla Faith Garden. Det kan ni läsa mer om här.

 

Under de senaste 10 åren har vi delat ut mat till hundratals barn och sett goda resultat utav detta. På den kommunala lågstadieskolan i Merida finns det tack vare projektet inte längre några undernärda barn vilket vi är fantastiskt glada över. Nu flyttar vi därför vidare till en annan by dit behövet är större.

 

RESULTAT

HJÄLP OSS ATT HJÄLPA ANDRA

En måltid och ett mättat barn kostar endast en svensk krona.

För att detta projekt ska kunna hållas vid liv är vi i stort behov av ekonomiskt stöd. 

 

En måltid, ett mättat barn, alla kan bidra med något. Varje krona gör skillnad. 

Success! Message received.