Månadsrapport Januari

Om bara någon dag är det februari månad, tiden går fort men vi hinner få massor gjort! Denna månad har det hänt en hel del, speciellt på farmen.

De frigående kycklingarna har vuxit sig riktigt stora och har denna månad släppts ut i den stora hagen.

240 meter nät omringar hagen för kycklingarna.

Andreas och före detta fången Jerry åkte båt över till den kyrka som Jerry har startat i den mycket fattiga byn Quintolimbo. Vi kommer att i början av februari ha en fest för 100 fattiga barn med utdelning av tshirtar och mat.

Vi besöker Ormoc city jail tillsammans med Jerry och hans fru. Vi deltog i en gudstjänst med 100 fångar.

På bilden nedan ser ni en av cellarna som 20 kvinnor i fängelset delar på.

Vi lär ut trädgårdsplantering till bibelskolan i Apale och byrådet kom dit också och var mycket intresserade.

Den typen av trädgård, sk FAITH-garden ( Food Always In The Home) som vi lärde eleverna att plantera, har vi också informerat familjer om hur man odlar. Till dem ger vi även utrustningen som behövs för trädgården. 9 familjer har redan tagit emot detta och ytterligare 12 är på gång.

På farmen växer det så det knakar, det säljs en hel del squash och papaya!

Vi har nu tre till grisar och vi håller dessutom på att göra i ordning ett större område för dem att böka i.

Vi anordnade en föreläsning med instruktör från Visaya State university om frigående höns och organiska grisar. Rektor och lärare från mellanstadiet och lokala bönder lyssnade.

Vi delade ut matpaket till 10 fattiga familjer runt om i området, bland annat uppe i bergen. En oväntat överraskning som uppskattades oerhört mycket, vi gjorde det tydligt att denna gåva är tack vare Gud och det är Honom de ska tacka.


Recent Posts
Archive