Årsberättelse 2011

Ett år har gått förbi och nu kommer vi med tacksamhet ihåg Guds rika välsignelser under året 2011.

Årsberättelse 2011 för organisationen Family Help Project.

Kära medlemmar!

Vi är mycket tacksamma för allt som hänt under 2011. Ingenting av allt detta hade kunnat ske utan Guds hjälp och ert stöd.

Året inleddes med besök från Sverige av prästen Arne Selander från Svenska kyrkan och pastor Eric Voelz från missionskyrkan. De var med och såg hur 100 nya värphöns kom till farmen, de besökte ungdomar på high school programmet och deltog i matutdelning och ledarträning.

Nästa besök kom från brevbäraren Johan Björndal från borlänge. Tillsammans med honom så kunde vi inviga de nya klassrummen i den nya byggnaden. Det var ett stort ögonblick för oss att äntligen kunna flytta in. Från universitetet i den närliggande staden Baybay kom föreläsare till vår farm och undervisade om organisk odling. Bönder och familjer från hela grannskapet var inbjudna.

Patrik Hellström, då pastor i Sionförsamlingen i Vasa Finland kom också och besökte oss under året och under den tiden påbörjade vi vår datautbildning. Sammanlagt 12 ungdomar och 20 mellansradielärare från kommunala grundskolan genom gick 24 timmars träning var. Det här året skrev hela 75 barn in sig på förskolan också.

Under 2011 så registrerades officiellt FHPs filippinska samarbetspartner sin insamlingsstiftelse kallad FHP Development Foundation Incorporation. Det kommer att underlätta insamlingsflödet från finska staten då allt understöd nu kommer att gå direkt till föreningen. De tar i år över ett pågående projekt som kallas MRDP vilket innebär att de kommer att expandera vår verksamhet till att kanalisera pengar till projekt även på ön mindanao som inkluderar barnhem, skolor, jordbruk, yrkesutbildning med mera. Under den här tiden kom också volontärerna Hanna Abrahamsson och Josef Norlin och besökte oss under en månad.

2011 var ett år med mycket regn vilket resulterade i jordskred, störtfloder och 9 dödsfall på Leyte. Även vårt arbete blev påverkat då en störtflod slog till mot vår matutdelning. Vattnet stod upp till midjan och familjen som är vaktmästare på matutdelning och skolan var tvungna att evakuera. Inga skador förekom hos oss men många blev omskakade.

I augusti åkte vi till sverige för att besöka understödjande församlingar och vänner. Vi reste över 500 mil med bil i Finland och Sverige och träffade många goda vänner och gjorde nya bekantskaper. När vi åkte tillbaka till Filippinerna i November hade vi med oss Volontärerna Nathalie Nyman, Sara Nyström och byggnadsinspektören Lars Helgesson. Kungsportskyrkan tog initiavet att sälja julklappar som bestod av en julfest till ett barn, ett matpaket till en familj, en trädgård till en familj och en gris eller en get till en familj. Tillsamman med FHPs vänner så hade över 400 barn julfest, 10 familjer fick matpaket, över 20 familjer fick material och träning till en organisk trädgård och 16 familjer fick en gris. Stort tack till Gud och alla FHPs vänner där ute!

/Andreas Pettersson


Recent Posts
Archive