Månadsrapport Februari

Februari månad har varit väldigt fullspäckad med arbete och händelser här i Merida/Benabaye. Vi är nu på god väg att återhämta oss och återställa allting som blivit förstört efter tyfonen Yolanda/Haiyan i november.

På farmen i Benabaye har vi haft ett tjugotal arbetare som har byggt ett nytt feedingcenter/kyrka, rensat upp farmen för att förbereda för att kunna odla igen samt reparerat familjen Petterssons och Alis familjs hus. Vårt feedingprogram för skolbarnen är igång mån-fre.

På skolan i Merida är skolan öppen som vanligt och även vårt feedingprogram. Pastor Litos hus, Gigis hus och kontoren som blivit förstörda är nu under återuppbyggnad.

Vi har i februari haft totalt fyra volontärer från Elimkyrkan, Billdal: Amanda Brorström med hennes pappa Mats och farbror Anders. Samt Peter Samuelsson.

Följande bilder visar vad vi har haft för oss denna månad…

FHP har delat ut mycket byggnadsmaterial till människor runt omkring Benabaye och Merida. Mycket tacksamt!

Rachelle och vår nya skylt utanför farmen.

Vi anställde en tandläkare som var på plats i skolan i Merida samt Benabaye för att undersöka barnens tänder.

Cirka 300 tandborstar + tandkräm delade vi ut.

Vi delade ut ris till 205 behövande familjer.

Volontären Peter köpte två getter för att ge bort till två behövande familjer med låga inkomster.

Vår nya återuppbyggda kyrka invigades på årsdagen. Andreas höll välkomsttal och Mats Brorström höll i predikan. Vi hade även två bröllop och fem barnvälsignelser.

Fullsatt kyrka med glada människor!

Skolan hade en family day där barnen tillsammans med sina mammor och lärare åkte till ett poolområde för lekar, god mat och poolbad. ”Love begins in our family!”

Volontärerna Mats och Anders var till stor hjälp under deras två volontärveckor. De reste två mangoträd som fallit under tyfonen, byggde en stupränna på gethuset för att kunna samla vatten vid regn, sågade bort nedfallna döda träd, gjorde vägen till farmen mer jämn då de slog sönder stora stenar och hjälpte Ali med andra saker på farmen… Stort tack!

Volontärerna hade med sig mycket skänkta kläder från vänner i Sverige, som de delade ut till 29 behövande familjer i Benabaye.

Livet på farmen börjar återgå till det normala och många friska bebisar kommer till världen och utökar verksamheten. Här med volontären Amanda.

Söndagsskolan, Kids fiesta, startade i årsskiftet och redan kommer många barn i åldrarna 4-12, i tre olika åldersgrupper.


Recent Posts
Archive