Månadsrapport Mars

I mars månad lades mycket tid och energi på att fortsätta återuppbyggnaden av husen på farmen samt skolan, vilka i slutet av månaden nästan var helt färdigbyggda.

Vår school nurse Rachelle var på utbildning i Cebu och har nu börjat hålla i kurser om hälsa m.m. för mammorna på skolan.

I mars hade FHP endast en volontär; Amanda Brorström, som nu skriver detta inlägg till er!

Vi har varit runt på skolor för att se hur deras fortsätta behov ser ut med byggmaterial m.m.

Här kan ni se hur kokosnötträden ser ut efter tyfonen. Väldigt många kokosnötplockare har mist sina arbeten och måste nu försöka söka andra jobb.

Farmen har fått utökning av väldigt många griskultingar!

Vi åkte till Visayas state university för att köpa plantor till farmen. Vi köpte bland annat calamansiträd (ungefär som lime).

Bilen full av plantor!

Vi delade ut ris och energikakor till behövande i Merida.

Volontären Amanda tillsammans med Ali har varit och köpt några getter. För att få hem dem får man vara lite uppfinningsrik. Vad sägs om att åka tuktuk?

… eller knyta fast dem på busstaket?

Efter att ha gjort många getköp under flera veckor kom äntligen dagen då Amanda och Ali (farmansvarig) delade ut djuren till nio glada familjer. Amanda hade fått bidrag från vänner hemma för att kunna ge dessa gåvor.

Cellgrupp med många goa tjejer!

Möt Yolando, som föddes under tyfonen Yolanda/Haiyan i november. Tänk att t.o.m. under sådana omständigheter fortsätter livet ha sin gång!

Meridas skola hade sin graduation i slutet av månaden. Det var en fin cermoni med sånger, tal och diplom!

Föräldrarna var oerhört stolta över sina barn!

Nu tackar jag (Amanda B) för mig och önskar kommande volontärer stort lycka till! Det har varit en fantastisk upplevelse att volontärarbeta på Leyte för Family Help Project.


Recent Posts
Archive