Månadsrapport April

Volontär Matilda här för att skriva en liten månadsrapport:

En slags vardag har uppstått igen, 5 månader efter tyfonen Yolanda. Byggnadsarbetarna jobbar fortfarande hårt med återuppbyggnaden av husen, farmen, centret och skolan. Pastor Fee och Alli (chefen för farmen) kunde flytta tillbaka in i sitt hus som ligger i Benabye, där farmen är stationerad. Volontärbostaden vid farmen blev också inflyttbar, bara några dagar efter min ankomst.

Child’s fiesta lovsångsdans med ledarna Ellen-ann och Jeremy (13 år).

Barnvälsignelse i kyrkan

Jag fick hjälp av de härliga ungdomarna Joshua och Ronadji med att plantera Tomatskott i småkrukor :). Totalt ca. 200 plantor, (väldigt upskattat, haha!) Nu har de växt till sig och arbetet med att plantera ut dem i marken har börjat.

Barnen har sommarlov, men feedingen är fortfarande igång. Enda skillnaden är att barnen inte kommer till centret, vi går med maten till deras hem. Barnen sjunger ”Thank you lord for giving us food” varje vardag innan utdelningen.

Volontärerna under April: Mimmi (som här på sitt andra besök. Första gången i november, under tyfonen Yulanda), Enne & Ulf (mimmis föräldrar, som besökte oss under en vecka), Johan och Jag (Matilda).

”Ain’t no mountain high enough” – Är det någon som vill höra Guds ord, då går vi ut till dem. Här topp bestiger vi ett berg påväg till en cellgrupp.

10 grisar uppfödda av FHP’s farm, delades ut till folk i byn (ink. organisk grismat). Detta sponsrades av Amanda Broström (Göteborg), Elisabeth Lundberg +Vänninor (Älvsbyn).

Innan grisarna delades ut till sina nya ägare, lärde Ali (manager på farmen) ut, hur man tar hand om organiska och luktfria grisar.

Alla vi volontärer hade med oss skänkta barnkläder, som delades ut i Benabye, Katarman och även till några familjer i små bergsbyar.

Väldigt nöjd liten tjej som fått sig byxor!

Ungdomarna från Benabye och Katarman badar för första gången i en pool. De har sparat och samlat ihop pengar (Genom att baka och sälja godis, osv) under några veckor, för att tillsammans tillbringa en dag i resorten Highland Paradiso. Resan dit blev de sponsrade med, jätte rolig dag!

Det var en liten sammanfattning av arbetet under April månad. Är verkligen tacksam att jag får vara en del av FHP’s arbete och de här människornas liv under de här två månaderna. Tack och hej! / Matilda Lundberg (Älvsbyn-Norbotten- Sverige)


Recent Posts
Archive