Månadsrapport Maj

Maj månad var väldigt varm och inte såg vi många regndroppar, vilket oroade många farmare!

Därför vattnades plantorna på farmen flitigt. Här vattnar volontärerna Mimmi och Johan sträng bönor. Återbyggnaden och planteringen av farmen arbetas det hårt med. Här framställer Alli och Johan ett organiskt gödningsmedel, som kallas IMO6

Vi startade en ny Kid’s fiesta i bergsbyn Katarman. Här är en grupp härliga barn som glatt lyssnar och deltar i bibelberättelserna, sång, bön och dans.

De här grabbarna ritar varsin ark, efter att Matilda och Merelyn har berätta för dem om Noa.

FHP’s sjuksköterska Rachel-ann håller i en lektion om katastrof hantering och förberedelse för en grupp kvinnor

En Cellgrupp i Merida ställde sig frågan ”Vem kan vi hjälp?” och kom fram till att det här gamla paret skulle behöva ett redigt kök. De samlade tillsammans ihop pengar till material och åkte dit några dagar senare.

Alla drog sitt strå till stacken, starka kvinnor!

Många skolor är fortfarande utan tak och det är endast 1-2 veckor kvar till skolstart. Det blir alldeles för varmt under pressningen och den är inte särskilt vattentät!

Vi delade ut byggmaterial till tak till skolor.

Barnen i Benabye fick se filmen om Mose och äta popcorn med Icecandy under en kid’s fiesta.

Två av farmens suggor fick nya kullar. Mysigt med nyfödda små söta grisar!

Ungdomarna i Benabye hade under en fredag – lördag ett sommarläger. Där de lovsjöng, hade gudtjänst, spelade volleyboll, tävlade i lekar, såg film och sov över i centret tillsammans. En mycket rolig helg!

Lägrets tema var ”Who am I?”. Volontären Mimmi predikade här om självförtroende. Volontären Matilda och Laila Pettersson predikade även om ”Vem vi är i Guds ögon” och ”Gåvor och förmågor”

Vi besökte även hundratals hus med Romeo, för att kolla vad de saknade för material till deras oklara hus. Många hus är än idag inte färdiga, 7 månader efter tyfonen.

Efter alla hembesök sammanställdes en lista på alla material som saknades och utdelningar anordnades.

En glad herre som just fått sig väggar till sitt hus:)

Organisationen Hoppets stjärna har i samarbete med FHP, sponsrat 5 familjer i Meridas kommun med nya hus. Annelis familj var en av mottagarna. De är även med i en nystartad cellgrupp i byn San Isidro.

Alli förbereder lunchen inför fundation day, ca 300 munnar ska mättas-

Söndagen den 25 Maj samlades alla cellgrupper från de olika bergen, Merida och Benabye i centret i Benabye för att tillsammans fira.

Där tog även vi volontärer och tackade för oss med sjön sång. Nu är vår resa slut och både jag (Matilda) och Mimmi är åter i Sverige. Jag vill passa på att tacka alla i FHP för allting, jag gillar er starkt!

Vi ses nog igen en dag, Gud välsigne er!


Recent Posts
Archive