Månadsrapport Juni

Mitt namn är Emelie Dill och denna gången har jag fått ansvar att skriva Månadsrapport för Juni.

Den här månaden var en ögonöppnare för min del och gjorde mig ödmjuk i många sammanhang. Jag hoppas att om ni som läser förstår vilken vikt alla de personer som jobbar inom FHP har i Benabaye och Merida samt närområden.

Vi börjar med skolstart!

Nu är skolan igång igen, och efter mycket förberedelser så blev klassrummen färdig-pyntade. Vi hade också informationsmöte samt utdelning av skolmaterial till Scholars. 45 barn är idag scholars till FHP skola som började den 6 Juni.

Kids fiesta hade sin premiär här i mitten av Juni. Vi beräknade att max 100 barn skulle komma i Benabaye och likaså i Merida. Kolla gärna in videon om hur det gick..!

Feeding program fortsätter sitt arbete med att dela ut mat till barn som är undernärda och till barn vars familjer har det svårt ekonomiskt. Tillsammans med frivilliga föräldrar och ibland lärare lär de sig att laga hälsosam och näringsrik mat till barnen. Här arbetar de tillsammans med de som ansvarar för projektet Fe (Benabaye) och Bebe (Merida). Över sammanlagt 320 barn har fått ta emot mat varje dag från Januari till April. Nu äter 176 barn skollunch.

FHP sjuksköterska Rachelle har ett hjärta och en passion att nå ut till människor, unga som äldre om hygien och hälsa. Mycket enkla principer kan förändra livsförutsättningar som tex, att borsta tänderna! Här utbildar Rachelle till föräldrar och barn om mun och tandhygien och delar sedan ut tandborstar och tandkräm.

Utdelning av material har fortsatt utav FHP till Haiyans offer, fortfarande är många människor drabbade av konsekvenserna. FHP delade ut en sista gång till människor som var i behov av material. För tillfället finns det inte budget att dela ut fler material. Här är en kort film om deras arbete gällande katastrofarbetet.

Sammanlagt har 3408 barn tagit emot skolmaterial från FHP.

22 skolor, fått takmaterial.

1 skola fått ta emot två klassrum.

732 familjer fått ta emot byggmaterial och

21 familjer fått flyttbara hus.

Till sist vill jag tillägga, sista dagen innan jag åkte hem fick vi vara med om ett litet mirakel.

Daenerys Kate P. Redulla blev född den 19 Juni. Varmt välkommen till världen och till FHP familjen!

Med detta vill jag tacka för mig!

Det har varit en otrolig tid, som en äldre man sa till mig…

Emelie- please come back, at least try- in your imagination!

Jag vet inte mer vad jag ska säga, men under dessa tre veckor som jag fick ta del av det FHP jobbar med så har det ändrat mitt liv. Jag känner mig ödmjuk och tacksam för allt jag fick vara med om!

Gud välsigne er och ert arbete för människorna runt omkring er!


Recent Posts
Archive